Artikel iki ditulis bebarengan karo Staf wikiHow. Tim editor lan peneliti sing dilatih ngevalidasi artikel kanggo akurasi lan komprehensif. Tim Manajemen Konten wikiHow ngawasi kanthi ati-ati karya saka staf editor kanggo mesthekake yen saben artikel didhukung dening riset sing dipercaya lan cocog karo standar kualitas dhuwur. Artikel iki wis dideleng 307.081 kaping Sinau luwih lengkap.. Apa speaker mobil sampeyan nggawe swara musik dadi bisu lan surem? Yen sampeyan nginstal unit sirah radio mobil sampeyan kudu krungu asil dandan. Sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan entuk bagean sing pas, copot unit lawas, lan sambungake unit anyar menyang mobil sampeyan. Ora suwe, speaker sampeyan bakal mulai muni maneh ## Langkah Mbusak Unit Kepala Lawas - 1 Tuku kabeh bagean sing dibutuhake. Gumantung apa sampeyan nganyarke menyang unit kepala aftermarket utawa mung ngganti sing lawas karo unit OEM liyane (produsen peralatan asli), sampeyan bisa uga kudu duwe hardware tambahan. Iki bisa uga kalebu barang kayata dash kit, sabuk kabel, utawa adaptor antena. [1] X Sumber panaliten - 2 Copot terminal baterei. Sampeyan ora pengin sistem duwe daya urip nalika sampeyan nggawe sambungan. Pateni kendaraan lan copot kabel saka baterei.Iklan - 3 Njupuk unit sirah radio mobil metu saka dash.A manual repair kendaraan dianjurake banget. Uga, kit khusus kendaraan bakal ngemot informasi rinci babagan mbusak radio - Mbusak komponen dashboard bisa uga dibutuhake, lan yen sampeyan ora ngerti carane mbusak bagean kanthi bener, karusakan permanen bisa kedadeyan - Ing sawetara kasus, sampeyan bisa nemokake loro pasangan bolongan utawa slot ing sisih kiwa lan tengen pasuryan radio. Iki diarani "bolongan kunci"lan mbutuhake alat khusus sing bisa dituku ing umume toko audio mobil utawa online kanggo ngeculake unit sirah. - 4 Pedhot sambungan kabel unit sirah radio mobil. Kanthi sabuk sing paling akeh, sampeyan kudu ngecet klip utawa loro supaya sabuk bisa diluncurake saka radio. Priksa manawa sampeyan mriksa sabuk sadurunge narik. Priksa manawa sabuk sing sampeyan tuku pas karo sabuk kendaraan. Yen ora, njupuk radio menyang toko audio mobil lan goleki adaptor sabuk sing bener - 5 Pedhot sambungan antena (biasane kabel ireng kandel nanging bisa uga kabel tunggal sing kandel). Nggunakake sepasang tang ing dasar kabel bisa mbantu. Priksa manawa sampeyan narik konektor lan dudu kabel amarga iki bakal nyebabake mundhut sinyal Nginstal Head Unit Anyar - 1 Klumpukne dash kit miturut instruksi sing cocog. Gunakake salah siji cara kandhang gunung (kang melu nggunakake lengan logam sing dadi watara radio) utawa ISO gunung cara sing melu nggunakake ngawut-awut sing padha karo radio. Nalika ISO Pasang radio, sampeyan nggunakake kurung pabrik utawa kurung sing disedhiyakake karo kit dasbor ISO Mount anyar kanggo Pasang radio. - Aja ngethok kit ISO Mount lan pasang lengan radio logam! - Yen sampeyan ora bisa nemokake sekrup, sampeyan biasane bisa tuku ing toko audio mobil lokal. Priksa manawa ora ngluwihi watesan maksimum sing ditemtokake dening pabrikan utawa sampeyan bakal ngrusak radio - 2 Sambungake kabel sabuk radio anyar. Pasang menyang sabuk sing sampeyan tuku, priksa manawa cocog karo warna sing cocog karo warna belang (yaiku ireng dadi ireng, oranye karo belang nganti oranye karo belang) - Copot insulasi kira-kira rong inci saka kabeh kabel lan copot kabel sing cocog. Iki nyedhiyakake sambungan area permukaan sing unggul kanggo crimping lan luwih fleksibel tinimbang soldering - Tutup splice nganggo pita listrik utawa twist ing kabel - Yen sampeyan duwe alangan kanggo cocog kabel, tindakake langkah sing kasedhiya karo adaptor wiring harness. Kabel ing adaptor sabuk lan plug biasane diwenehi kode warna utawa diwenehi tag supaya gampang diidentifikasi lan cocog - Sawetara solder wis timbal ing, supaya ambegan ing asep nalika solder - 3 Sambungake kabel pabrik. Sambungake kabel sing disiapake lan antena. Priksa manawa sawise sampeyan nyambungake kabel radio bisa mlaku kanthi bener. Kanthi cara iki sampeyan bisa nemokake masalah kabel utawa radio sadurunge ngumpulake kabeh - Sambungake menyang sabuk kabel radio utawa adaptor sabuk langsung menyang kabel sabuk kendaraan. Iki dirancang kanggo mung plug in - Sambungake kabel antena menyang mburi radio. Iki arang, nanging sok-sok, mbutuhake adaptor - 4 Sijine unit sirah radio mobil anyar menyang dash. Langkah iki bakal beda-beda gumantung saka jenis unit sirah sing sampeyan pilih, nanging instruksi bakal diwenehake karo unit sampeyan. Yen unit ora pas menyang papan sing padha, mesthine kudu dilengkapi kit modifikasi supaya pas. Yen kit sampeyan ora teka karo iki, sampeyan kudu tuku siji saka pengecer stereo mobil sing paling cedhak - 5 Pasang maneh dashboard. Saiki unit sirah sampeyan bali, sampeyan bisa nggabungake interior maneh. Dadi manawa kanggo ngganti kabeh klip lan ngawut-awut ing panggonan sing tepat lan urutan. Aja meksa apa wae sing ora cocog. Hubungi manual layanan yen ana bagean saka dash sing sampeyan ora yakin carane nginstal - 6 Sambungake maneh terminal baterei. Iki wektu kanggo seneng sistem audio anyar! Nyambungake Unit Kepala Anyar menyang Amp - 1 Pasang kabel remot nguripake. Yen sampeyan duwe amp ing sistem sampeyan pengin nggawe manawa sampeyan uga kabel ing. Kabel nguripake remot penting banget. Iku ngandhani amp nalika mobil urip utawa mati lan ngalangi amp saka draining baterei. Kabel iki bakal langsung plug menyang mburi unit sirah, utawa kudu disambungake menyang sumber daya menyang unit sirah utawa sumber daya liyane. [2] X Sumber panaliten - 2 Pasang kabel RCA. Kabel RCA yaiku kabel terisolasi sing ngirim sinyal swara saka unit sirah menyang amp. Padha kudu plug menyang port RCA ing unit sirah. Yen durung diuripake, pesthekake kanggo mbukak kabel kasebut ing sisih ngelawan mobil minangka kabel daya amp supaya sinyal ora ana gangguan. [3] X Sumber panaliten - 3 Setel gain ing amp.Iku penting kanggo mesthekake yen amp lan head unit bisa uga bebarengan. Sampeyan kudu ngreset gain ing amp kanggo pujian unit sirah anyar ## Masyarakat Q &A - PitakonanEndi terminal 12v pancet?Jawaban KomunitasTest kanggo iki karo voltmeter a, temenan iki ing kabeh timeblack menyang bumi (sasis Mungkin) lan abang kanggo probe saben pin yen sampeyan nemokake 12v pancet banjur sampeyan bisa katon kanggo ngalih liyane 12v (ignition) nalika sampeyan nguripake tombol menyang posisi urip lan nyoba kanthi mateni tombol kontak - PitakonanEndi aku bisa tuku adaptor kanggo antena radio mobil?Jawaban KomunitasCoba situs blanja online, khususe sing adol produk sing gegandhengan karo mobil. Gumantung saka model mobil sampeyan, yaiku sepira anyare, sampeyan uga bisa nemokake ing Wal-Mart, O'Reilly's, utawa AutoZone. ## Video ## Tip - Priksa manawa sampeyan duwe kabeh alat kanggo proyek kasebut sadurunge miwiti. Minangka matur nuwun, kita arep menehi kertu hadiah $30 (valid ing GoNift.com). Gunakake kanggo nyoba produk lan layanan anyar sing apik ing saindenging negoro tanpa mbayar rega lengkapâanggur, kiriman panganan, sandhangan lan liya-liyane. Sekeca! - Sawise nginstal radio anyar, sampeyan bisa mbalekake sawetara biaya radio anyar kanthi ngedol radio pabrik asli. Situs lelang online, kayata eBay, minangka papan sing apik kanggo ngedol barang kasebut. Radio pabrik kadhangkala bisa nggawa luwih saka $100 utawa luwih. Minangka matur nuwun, kita arep menehi kertu hadiah $30 (valid ing GoNift.com). Gunakake kanggo nyoba produk lan layanan anyar sing apik ing saindenging negoro tanpa mbayar rega lengkapâanggur, kiriman panganan, sandhangan lan liya-liyane. Sekeca! - Wiring diagram banget migunani nalika wiring sabuk. Situs web kaya www.the12volt.com nyedhiyakake grafik sing migunani kanthi warna kabel lan informasi sinyal. Minangka matur nuwun, kita arep menehi kertu hadiah $30 (valid ing GoNift.com). Gunakake kanggo nyoba produk lan layanan anyar sing apik ing saindenging negoro tanpa mbayar rega lengkapâanggur, kiriman panganan, sandhangan lan liya-liyane. Sekeca! ## Pènget - Sembarang kabel sing ora ditempelake kanthi bener utawa ora diisolasi bisa dadi cendhak, nyebabake unit gagal utawa bisa uga kobong. Minangka matur nuwun, kita arep menehi kertu hadiah $30 (valid ing GoNift.com). Gunakake kanggo nyoba produk lan layanan anyar sing apik ing saindenging negoro tanpa mbayar rega lengkapâanggur, kiriman panganan, sandhangan lan liya-liyane. Sekeca! - Bagean âNyambungake Head Unit Anyar menyang Ampâ kanggo amps sing wis dipasang ing kendaraan sampeyan. Yen sampeyan rencana kanggo nginstal amp anyar proses dicokot liyane melu. Sampeyan bisa ndeleng Cara Pasang Amplifier. Minangka matur nuwun, kita arep menehi kertu hadiah $30 (valid ing GoNift.com). Gunakake kanggo nyoba produk lan layanan anyar sing apik ing saindenging negoro tanpa mbayar rega lengkapâanggur, kiriman panganan, sandhangan lan liya-liyane. Sekeca! ## Bab sing Sampeyan Perlu - Set soket - wesi solder - Solder - Pita listrik - Obeng - Kit Instalasi Dashboard - Adaptor antena (ora perlu) - Wiring harness adaptor (khusus kanggo saben mobil) - Modul lonceng lawang (ora perlu) - Alat Din (ora perlu) - Radio Anyar